Arkivbild Foto: Henrik Montgomery / TT

Vattenleverantören tror på het sommar

Uppdaterad
Publicerad

För Glanshammars åkeri har vatten alltid varit en viktig handelsvara. I 30 år har företaget fraktat vatten till allt från pooler och trädgårdar till vägbyggen. Nu räknar man med att vattenbristen kommer att öka efterfrågan ännu mer.

Det senaste tillskottet i vagnparken på Glanshammars åkeri är en omgjord mjölkbil, godkänd och redo att frakta dricksvatten.

För trots att risken inte är överhängande ännu ser man att behovet av att få drickvatten utkört till länsborna kommer att finnas i framtiden.

– Brunnar som sinar kommer att vara en verklighet för många om vattenbristen fortsätter, säger Morgan Jakobsson på Glanshammars åkeri. Då behöver man kunna frakta dricksvatten också.

Nära kontakt med kommunen

Annars handlar uppdragen mest om att fylla pooler och badtunnor och frakta vatten av olika kvalitet till byggen, något som man gjort i närmare 30 år.

– Vi har nära kontakt med kommunen om var vi tar vatten men det kan handla om dagbrott, gamla kalkbrott men också i Hjälmaren.

Ska en pool fyllas vill man ofta ha så rent vatten som möjligt, men när det handlar om trädgårdsanläggning behöver man inte vara lika noga.

– Vi vet inte så mycket ännu men bevattningsförbudet som Örebro kommun utfärdat kommer förmodligen att leda till ökad efterfrågan på vatten, säger Morgan Jakobsson. Jag gissar att vi kommer att ha fullt upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vattenbristen i Örebro län

Mer i ämnet