Victoria Willén och hennes man valde att gifta sig under förra årets drop in vigsel i Adolfsberg. Foto: SVT

Victoria gifte sig på drop in – nu har ett år gått

Uppdaterad
Publicerad

Drop in vigsel har blivit allt vanligare. I år är det fjärde gången som Adolfsbergs kyrka bjuder in till spontanbröllop i samband med Alla hjärtans dag. Victoria Willén passade på att slå slag i saken förra året.

– Vi hade funderat ett tag på att gifta oss, men vi hade inte så mycket tid att lägga på ett stort bröllop och valde därför att gifta oss på drop in, säger Victoria Willén.

Var det inte läskigt att åka upp till kyrkan?

– Jo, men lite nervöst var det nog, säger hon.

Ungefär en och en halv timme tog det från att de klev in i kyrkan till att de lämnade den som äkta makar. Tillsammans med prästen satt de ner och gick igenom vigseln, och sen var det även lite väntan innan det blev deras tur.

– Sen åkte vi hem och berättade för våra släktingar att vi hade gift oss. Det var lite hemligt, vi hade inte sagt det till någon, säger Victoria Willén.

Glöm inte hindersprövningen

Det är imorgon från klockan elva som gäller för de som är intresserade och Angelina Backman, som är präst och viger paren, påminner om att man måste ha en giltig hindersprövning. Hon har även andra tips.

– Jag sätter mig med brudparet så att det känns bra, sen bestämmer vi musik tillsammans – det får man gärna ha tänkt igenom innan. Men har man inte det så löser vi det tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.