Anställda inom Örebro kommun föreslås få en gåva i form av en värdecheck på 500 kronor efter den tumultartade våren. Foto: Arkivbild / Fredrik Sandberg/TT

Vill belöna kommunalt anställda i Örebro med 500 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Örebro föreslår nu att ge en gåva på 500 kronor i form av värdecheckar till varje kommunalt anställd som tack till insatserna under coronapandemin.

Förslaget har tagits fram då man genom en tillfällig lagstiftning har möjlighet att ge gåvor till de anställda skattefritt.

All personal inom Örebro kommun som varit anställd mellan den 1 mars och 1 juni i år omfattas av den personliga gåvan på 500 kronor och totalt är 8 miljoner kronor avsatta för insatsen.

Coronaviruset i Örebro län

– Personalen inom vård och omsorg har stått vid frontlinjen den här pandemin. Deras goda arbete har räddat liv, säger John Johansson (S), ordförande i programnämnd Social välfärd i ett pressmeddelande.

Även lärarkåren lyfts fram som en viktig faktor under våren.

– Våra anställda är värda en eloge, jag tänker inte minst på alla gymnasielärare som fått ställa om helt till att undervisa digitalt, säger Marlene Jörhag (KD), ordförande i programnämnd Barn och utbildning i pressmeddelandet.

Pengarna kommer att kunna användas hos lokala företag och beslutet om gåvan kommer att fattas av kommunstyrelsen den 25 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet