Foto: SVT

Vill minska buskörning – med ungdomskvällar

Uppdaterad
Publicerad

Epa- och a-traktorer stör och för oväsen på stan. Den kritiken uppger förare själva att de fått av polisen. För att komma till rätta med situationen startar motorföreningen SHRA Lindesberg nu en ungdomssatsning – med driftingtävlingar och utställningar.

Motorklubben Swedish Hot Rod Assosiassion, SHRA, har sina klubblokaler i ett industriområde med en industriväg som några dagar om året görs om till en dragracingbana, strax utanför huset. Men själva verkstaden är för liten för att fler ska få plats där.

Så i januari startade föreningen en ungdomsverksamhet med bland annat långsiktiga planer.

– Kommunen är med och stöttar oss genom att hjälpa till med markområden så vi kan bygga ut, säger Gun Ehnvik, ordförande SHRA Lindesberg. Vi har tänkt att ungdomarna ska få en egen plats där de bland annat kan göra lite lättare reparationer under ledning av erfarna mekaniker.

Men i väntan på utbyggnad så vill föreningen anordna kurser och temakvällar.

– Det kan vara filmkvällar eller att någon tar hit sin dragracing- eller driftingbil och berättar om den, berättar Jonathan Pettersson som är ungdomsansvarig i föreningen.

Gun Ehnvik menar också att man behöver få in fler ungdomar som kan ta över klubbverksamheter eftersom många börjar bli äldre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.