Foto: SVT

Villa helt övertänd – brann ned till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Vid halvtiotiden på fredagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en brand i en villa i närheten av Hammar i Askersunds kommun. Väl framme kunde de konstatera att huset var övertänt.

Larmet om branden på en gård mellan Hammar och Sänna kom klockan 09.26 och enligt larmet skall branden startat i pannrummet.

– Vi har räddningstjänsten på plats med sju enheter. Villan är övertänd och det blåser kraftigt på platsen, vilket komplicerar släckningsarbetet. Men det skall inte vara någon spridningsrisk, säger Jenny Holmberg vid SOS-Alarm som svarar för räddningstjänsten region Bergslagen.

Polis och en ambulans har även skickats till platsen.

– Ambulansen finns där av säkerhetsskäl om räddningstjänsten behöver rökdyka, säger Holmberg.

Ingen person skadades i samband med branden.

– Inga personer skall befinna sig i huset, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 10.45-tiden.

– Vi börjar skicka hem styrkor nu. Det blev totalskada på huset, branden har inte spridit sig och vi har bevakning kvar på plats så det inte ska hända något ytterligare, säger Karolina Wrede på SOS vid 12.25-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.