Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mäklaren Johan Carlsson tror att den största nedgången har skett. I klippet berättar han mer. Foto: SVT

Villapriser i Örebro har sjunkit mest i landet under senaste kvartalet

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tre månaderna har villapriserna i Örebro län sjunkit med 12 procent, vilket är mest i landet. Även priset på bostadsrätter har sjunkit, men där är fallet inte lika stort. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Örebro har tidigare haft en snabb prisstegring, att det blir en priskorrigering på det är fullt naturligt, säger fastighetsmäklaren Johan Carlsson.

I klippet ger han sin bild på bostadsmarknaden i Örebro och vad han tror kommer ske framåt.

Villapriserna sjönk 8 procent i landet

Bostadsrätter i länet har fallit 7 procent under samma period. I landet som helhet är nedgången för villapriserna 8 procent och bostadsrätter 2 procent.

– Bostäder med höga uppvärmningskostnader blir allt svårare att sälja. Villamarknaden påverkas mest, men vi ser även ett något lägre intresse för lägenheter i bostadsrättsföreningar med stora lån till följd av att räntorna stiger, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Under senaste kvartalet har antalet bostadsaffärer i landet minskat med 26 procent, jämfört med samma period förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.