Kuvertet skickades till en bostadsadress. Foto: Anders Nord/SVT

Okänt vitt pulver skickat till adress i Örebro – platsen avspärrad

Publicerad

En kvinna larmade polisen efter att ha mottagit ett kuvert med vitt pulver under måndagen. Resurser från andra regioner är på väg till platsen för att undersöka pulvret.

Under måndagsförmiddagen fick polisen larm om att ett kuvert med vitt pulver skickats till en adress i Adolfsberg i Örebro.

– Vi vet inte vad det är för pulver eller vilken mängd det rör sig om. Vi vet att det är vitt, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Kvinnan som mottog kuvertet larmade polisen vid 11.36 och platsen är avspärrad. Polisen har varit i kontakt med Myndigheten för skydd och beredskap, MSB, som skickar personal till platsen.

– Det är räddningstjänstpersonal från en annan region i väst på väg. De har den utrustning och kunskap som behövs för att undersöka pulvret, säger Tommy Lindh.

Prov taget

Vid tiotiden meddelade polisen att räddningspersonalen bedömer provet som troligen ofarligt, men de har tagit prover från pulvret som ska skickas till Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

Ännu kan polisen inte svara på om det sedan tidigare finns en hotbild mot kvinnan som mottagit kuvertet. En förundersökning om olaga hot har inletts.

Kvinnan ska inte ha behövt uppsöka vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer