Vivallaskolan får extra resurser tillsatta – hoppas lösa den akuta situationen

Publicerad

Kommunen sätter nu in extra resurser på Vivallaskolan. Det här efter att lärarfacket slagit larm om en akut situation och lämnat in anmälningar till Arbetsmiljöverket. 

Ytterligare en rektorstjänst på halvtid har tillsats och i höst börjar fyra nya specialpedagoger. Dessutom sätter man redan nu in sex lärartjänster från kommunens egen bemmaningsenhet fram till sommaren.  

– Eftersom vi har fått sådana här 66A-anmälningar från båda lärarfacken så är det ett ganska akut läge. Vi behöver se till att lärarna får stöd att jobba med ordningsregler, studiero och värdegrundsarbete.

”Endast en akut lösning”

David Crawford är lärare och fackligt ombud på Vivallaskolan. Enligt honom är satsningen endast är en akut lösning. Han hade hellre sett att de extrainsatta tjänsterna skulle få vara kvar en längre period.

– Vi kan inte bygga en verksamhet på personer som har en tillfällig tjänst. Vår situation kommer inte förändras enbart av det här. 

Lärare får lönetillägg

I det långsiktiga arbetet är det tänkt att den tillsatta rektorstjänsten och de kommande specialpedagogerna ska hjälpa till. Kommunen kommer även att utlysa vakanta tjänster som förstelärare.  

– Det innebär att man får ett lönetillägg. Vi vill kunna rekrytera kompetent personal till Vivallaskolan.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer