Socialdemokraterna håller partikongress i Örebro. Foto: SVT

Hundratals volontärer ser till att S-kongressen flyter på

Publicerad

115 volontärer ska lotsa 1 500 besökare på S-kongressen varje dag. Mycket handlar om att se till att rätt person kommer in genom rätt dörr.

115 volontärer ska lotsa 1 500 besökare på S-kongressen varje dag.  Det som alla har gemensamt är medlemsskap i Socialdemokraterna.

Carina Oskarsson, studie- och organisationsombudsman Socialdemokraterna Örebro län.

– Volontärerna är både sådana som varit med tidigare och minns kongresser från långt bak i tiden och de som är yngre, konstaterar Carina Oskarsson som basar över volontärstyrkan.

Uppmanar att lyssna till diskussioner

Alla kommer inte heller från Örebro. En del är medlemmar som är intresserade av att följa diskussionerna.

– Jag är noga med att uppmana volontärerna att inte bara göra sina pass utan att passa på att lyssna till plenum och diskussioner, säger Carina Oskarsson. Just partiets framtid är temat för den här kongressen som är lite mindre än den stora partikongressen.

För den som är intresserad att följa debatterna som privatperson går det också bra. Tar man med sig en legitimation kan man skriva in sig i entrén.

Brukar vara trevlig stämning

Volontärernas jobb är att under kongressdagarna att kontrollera deltagarnas biljetter, vakta dörrar och se till att rätt personer släpps in i rätt salar. Säkerheten är viktig även om den inte faller direkt på Carinas lott.

– Sen brukar det vara väldigt trevlig stämning. När alla som kommer är likasinnade så brukar det bli så, konstaterar hon. Det enda jag kan oroa mig för är om folk försover sig eller om det bryter ut magsjuka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

S-kongress i Örebro - 2019

Mer i ämnet