Wendla Thorstensson (C). Foto: Johannes Weckström/SVT

Wendla Thorstensson slutar som KS-ordförande – för att återuppta sina studier

Publicerad

Centerpartiets Wendla Thorstensson meddelade under måndagen i ett pressmeddelande att hon slutar som kommunstyrelsens ordförande i Lekebergs kommun.

Anledningen är att hon vill återuppta sina studier i statskunskap som hon pausat under tiden för sitt politiska uppdrag.

– Jag känner att det är dags. Jag fyller 40 år i vår och vill avsluta mina studier. Det här är högst odramatiskt, säger Wendla Thorstensson vid lunchtid på måndagen.

Hon understryker också att hon kommer att fortsätta sitt uppdrag fram till dess att en efterträdare är utsedd.

– Det behöver få vara en lugn process, så därför känner jag att det är en bra tidpunkt att meddela det här nu, och det känns ansvarsfullt inför nästa mandatperiod.

Tacksam

Wendla Thorstensson riktar ett stort tack till både politikerkollegor och invånarna i Lekebergs kommun för det förtroende hon fått. Och även om hon avsäger sig sitt uppdrag kommer hon fortsätta vara aktiv inom partiet.

– Jag tycker fortfarande politik är jätteroligt, och Centerpartiets politik kommer vara densamma även fortsättningsvis.

Hon har varit kommunstyrelsens ordförande under förra mandatperioden och den nuvarande, och hon är stolt över sin kommun.

– Jag är stolt över att ha fått vara med och driva en växande och attraktiv kommun, och är väldigt glad över flera beslut som jag varit med och tagit. Bland annat börjar bygget av den nya skolan snart, och det tycker jag känns väldigt kul.

Partiet håller fyllnadsval

Centerpartiet i Lekeberg kommer nu hålla ett så kallat fyllnadsval för att utse den som ska efterträda Wendla Thorstensson. Medlemmarna kommer att få chansen att ge sina förslag.

Sedan nomineras kandidaterna till kretsstyrelsen som i samråd med fullmäktigegruppen utser efterträdare.

Och om det blir något återtåg för Wendla Thorstensson låter hon vara osagt.

– Jag vet inte vad jag ska göra efter studierna än, och jag håller alla dörrar öppna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer