Willysbutiken har drabbats av flera rån den senaste tiden. Foto: SVT

Willys i Vivalla stänger – rånen har påverkat beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Willys matbutik i Vivalla centrum kommer att stängas helt. Den senaste tidens rån ska inte vara orsaken, men ska ha skyndat på beslutet.

Som Nerikes Allehanda rapporterar kommer matbutiken att stängas redan på torsdag, men fram till dess hålla öppet som vanligt.

Butikkedjans presstalesperson, Johanna Eurén, säger att beslutet inte fattats på grund av den senaste tidens rån, men att dessa skyndat på processen.

– Orsaken i grunden är att vi öppnat en annan butik i närheten. Vi har sedan dess övervägt, och nu landat i, att vi har tillräckligt många butiker i området. Sen är det naturligtvis så att rånen som de utsatts för har påverkat processen. Det är alltså inte grundorsaken, men gjort att vi landat i beslutet lite tidigare, säger hon till SVT Nyheter Örebro.

Flera rån på kort tid

Willysbutiken i Vivalla har utsatts för flera rån på kort tid och butiken var en av de som i början av januari tog beslut om att sluta med kontanthantering. Johanna Eurén menar att företaget har funnits på plats den här tiden och stöttat personalen.

– De har inte stått själva men det är absolut ingen bra situation, det har varit tufft.

Erbjuds jobb i andra butiker

Personalen i butiken fick informationen om att butiken kommer stängas i fredags och de som är tillsvidareanställda kommer inte att sägas upp.

– De kommer att erbjudas anställning i andra butiker i området, säger Johanna Eurén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.