Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Ung Vänster-ordförande uppmanas lämna parti

Uppdaterad
Publicerad

Ung Vänsters ordförande i Örebro län, Markus Allárd, som stöder Revolutionära Fronten uppmanas att lämna partiet av vänsterpartiets partisekreterare.

Markus Allard, gillar Revolutionära Frontens sida på Facebook. En organisation som använder sig av så kallat revolutionärt våld.

– Ärligt talat, jag tyckte inte det är värre än att gilla polisen på Facebook. Hade det inte funnits självförsvar för såna som mig hade jag aldrig kunnat vara politiskt aktiv, säger Markus Allard till Tvärsnytt.

Du ser det inte som ett problem att stötta en sådan här organisation som vänsterpartist?
– Nej. Det jag gör att jag gillar dem på Facebook. De är en anledning att jag överhuvudtaget kan vara aktiv. När nazisterna har hotat mig, så finns de där och skyddar. Mer än vad polisen någonsin har gjort.

Omfattande razzia

Polisen gjorde under tisdagsmorgonen en razzia på ett flertal platser i Sverige och ett tiotal personer greps. Bland annat en 18-årig man från Örebro som misstänks för grov misshandel. Det gemensamma för de gripna var den vänsterextrema organisationen Revolutionära Fronten som stått för ett flertal våldsamma attacker, bland annat i Kolsva september 2012. Polisen kunde beslagta brandbomber och gatustridsvapen under razzian på tisdagmorgonen.

Markus Allard menar att regeringens politik i själva verket är värre än det våld som Revolutionära Fronten stått för.
– Vi vanvårdar en hel generation på äldreboenden för att folk ska kunna plocka ut vinster. Det är våld, det är att sätta sig över en demokrati. Det är inte i närheten av det som Revolutionära Fronten har gjort, eller står anklagad för.

Jämförde Löfven med Hitler

Markus Allard är förutom ordförande i Ung Vänster också ersättare i kommunfullmäktige i Örebro. En position som partiet ville han skulle lämna redan i maj efter att han på Facebook liknat socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven med Hitler. Vänsterpartiets styrelse i Örebro bad honom då lämna posten som ersättare, men han har vägrat.

– Han representerar inte längre partiet i våra ögon. Vi ser honom som en politisk vilde, säger ordförande för styrelsen i Vänsterpartiet i Örebro, Hans Holberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet