En advokat Foto: Arkivbild

Kvinna häktad misstänkt för medhjälp till människorov i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern häktades under torsdagen av Örebro tingsrätt misstänkt för medhjälp till människorov. Brottet ska ha skett i Örebro i mitten på juli.

Under torsdagen häktades en kvinna från Örebro län på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov. Kvinnan häktades eftersom åklagaren Allen Saruchanjan Sinelnikov ansåg att det fanns en risk att hon skulle undanröja bevis eller försvåra utredningen för polisen.

Flera häktade

Den 25-åriga kvinnan ska ha varit inblandad i det misstänkta människorovet som ägde rum i Brickebacken i Örebro för ungefär en månad sedan. Den 17 juli, några dagar efter brottet ska ha ägt rum, häktades fyra män misstänkta på sannolika skäl för människorov. Männen är i åldern mellan 20 och 30 år.

– De fyra männen är fortfarande häktade och jag kommer begära omhäktning för dem imorgon, säger åklagaren Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Hemligt motiv

Åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov är förtegen om vad som hänt i samband med brottet.

– Det är inget svartsjukedrama eller trafficking. Det är tidigare ouppklarade affärer mellan parterna, säger Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Offret är i samma ålderspann som de misstänkta personerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.