Klubbchefen Torsten Yngvesson kommenterar läget för BIK Karlskogas A-lag där flera spelare drabbats av covid -19. Foto: TT /SVT

Ytterligare fem smittade med koppling till BIK Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelar BIK Karlskoga att ytterligare fem personer i eller kring laget testats positivt för covid-19. Totalt har nu 18 personer smittats.

Laget har sedan en dryg vecka tillbaka satt samtliga personer i och kring A-laget i karantän. Orsaken är att coronaviruset spridit sig i och kring laget.

”Hoppas det värsta ligger bakom oss”

Den 1 september meddelade laget att 13 personer smittats och att samtliga i A-laget var isolerade inför ett andra test. Nu visar tester att ytterligare fem personer smittats.

– Läget börjar kanske bli lite stabilare och vi hoppas att det värsta ligger bakom oss. Vi gjorde test två i mitten av förra veckan, provsvaren visade att ytterligare några personer blivit smittade, säger klubbchef Torsten Yngveson i ett pressmeddelande.

Blickar framåt

Enligt honom mår de smittade efter omständigheterna bra och han säger att flera av dem har tillfrisknat. Han ser positivt på utvecklingen de kommande dagarna och hoppas att träningspassen kan komma igång inom kort.

– Vi har ständig dialog med smittskyddsläkare på USÖ och rättar oss efter vad de tycker är lämpligt. Det spekuleras i att vi kan dra igång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet