Två män dog efter skottlossning i Vivalla. Nu är tre personer frihetsberövade misstänkta för mord och mordförsök. Foto: SVT

Ytterligare två frihetsberövade efter dubbelmordet i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har frihetsberövats misstänka för mord och mordförsök i samband med tisdagens dödsskjutningar i stadsdelen Vivalla i Örebro. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har personerna gripits under torsdagen.

Polisen fortsätter att utreda tisdagens dubbelmord i Vivalla. En man i 20-årsåldern sitter sedan tidigare anhållen misstänkt för mord.

Nu kan SVT avslöja att ytterliga två personer har frihetsberövats för inblandning i skjutningen.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Ska förhöras under dagen

Den ena personen anhölls 11:52 på torsdagen och den andra personen är ännu inte anhållen utan endast gripen. Personerna ska förhöras under dagen.

Både polis och åklagare är fåordiga och vill inte kommentera utredningen.

– Vi arbetar för fulla muggar men jag tänker inte bedriva förundersökningen i media, säger åklagaren Krister Petersson till SVT Nyheter Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet