Domen i Migrationsdomstolen säger att Zozan Buyuk ska utvisas. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: SVT

Zozan ska utvisas – får inte veta varför

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsdomstolen har bestämt att Zozan Buyuk ska utvisas till Belgien. Domen bygger helt på ett hemligstämplat yttrande från Säkerhetspolisen, Säpo. Inte ens Zozan själv eller hennes försvarsadvokat har fått veta vad hon anklagas för.

För fem år sedan flyttade Zozan Buyuk till Sverige och Örebro sedan hon träffat sin man Veysi Ari. De har idag två barn tillsammans och bor i en nybyggd bostadsrätt på Sörbyängen.

Allt var frid och fröjd tills Zozan begärde att få ett permanent uppehållstillstånd. För en medborgare från ett annat EU-land som Belgien borde det bara ha varit en formalitet.

Utvisningen av Zozan

Säkerhetshot enligt Säpo

Men Säpo har i ett hemligstämplat dokument slagit fast att Zozan utgör ett hot mot allmän ordning och säkerhet, som det står i domen från Migrationsdomstolen.

På vilket sätt den 30-åriga tvåbarnsmamman skulle vara ett hot framgår inte av domen och själv säger hon sig inte ha en aning om vad som ligger bakom.

Starta klippet för att

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Zozan

Mer i ämnet