Tingsrätten i Norrköping. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Unga döms för bedrägerier under Stadium Sports Camp

Uppdaterad
Publicerad
Det var under förra årets läger som tio ungdomar fifflade med kassaapparaterna i butiker och caféer. I torsdags dömdes de alla till mellan 20 och 30 timmars ungdomstjänst för ringa bedrägeri av Norrköpings tingsrätt.

Alla tio är hemmahörande i Norrköpings kommun och endast en av dem hade fyllt 18 vid brottstillfällena. Det handlar om både tjejer och killar.

Ungdomarna sålde varor till för lågt pris eller helt utan betalning genom att använda sig av kassaapparaternas korrigeringsknapp. Målet anses vara ”tillförlitligt utrett” och åklagaren har åberopat fotografier, övervakningsfilmer och kassakvitton som bevisning.

Litet ekonomiskt utbyte

De dömda har sagt att de trodde sig ha rätt att ta varor till lägre pris eller ingen betalning alls, eftersom de säger sig ha sett sina arbetsledare göra detta. Tingsrätten menar att trots att det ekonomiska utbytet av brotten varit mycket lågt, har brotten skett på arbetsplatsen. Dessutom har ”låtsatsbetalningar” utförts för att lura övervakningskameror, och då kan straffet bli ungdomstjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet