13-årig flicka sexofredad

Publicerad

I Norrköping vid stadsbiblioteket blev en 13-årig flicka sexofredad av en man i 35-årsåldern, straxt efter klockan halv ett på natten.

Mannen har gripits och föräldrarna till flickan och även sociala myndigheter har enligt polisen underrättats. Enligt anmälan har mannen tagit på flickan på ett sexuellt sett.

– Hon var ute med några kamrater vid tivolit som står vid uppe vid Stadsbiblioteket. Flickan och vittnen kontaktade en ordningsvakt som kontaktade polisen som kunde gripa mannen, säger Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl.

Den gripne har varit inlagd för tillnyktring. Han kommer att höras och kommer enligt polisen förmodligen att släppas, eftersom straffvärdet för sexuella ofredanden är lågt.

Två kvinnor misshandlade

Enligt polisen har det varit en stökig natt i länet med runt 200 inkommande ärenden. Delvis beror det på Augustifesten i Norrköping, där många människor samlats och en hel del alkohol konsumerats. Det allvarligaste händelserna är två fall där kvinnor misshandlats i sina hem.

I Norrköping greps en man strax före midnatt som hade misshandlat en kvinna som han har en relation med. Parets barn larmade polisen. mannen som var i 50-årsåldern har dragit kvinnan i håret och hotat att slå henne. Han var berusad när han greps men har nu förhörts och anhållits.

Vid sjutiden i morse larmade en kvinna boende nordost om Linköping om att hennes man slog henne medan hon bar deras lilla barn i famnen.

– Han har dragit henne i håret och slagit henne i ansiktet med öppen hand, säger Torbjörn Lindqvist.

I samband med att kvinnan ringde flydde mannen med bil men polisen kunde gripa honom i Tallboda centrum. Han är nu misstänkt för grov kvinnofridskränkning, eftersom det enligt kvinnan inte var första gången som han misshandlat henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.