Foto: Google Earth/SVT

15-årig flicka försvunnen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig flicka saknas sedan 17-tiden igår i Linköping. Hon sågs senast vid en livsmedelsbutik på Timmermansgatan i Vasastaden och anmäldes försvunnen vid midnatt.

Den försvunna flickan skulle därifrån cykla till centrum för att uträtta ett ärende, men återkom aldrig. Cykeln ska vara svart och försedd med flera korgar.

– Hon är inte hittad än och ingen har hört av sig om att hon setts någonstans. Så vi fortsätter leta, men vi har inte så mycket att gå på, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Linköping

Flickan är hemmahörande i Rumänien och på tillfälligt besök i Sverige. Hon förstår heller inte svenska. Det var hennes mamma som anmälde henne försvunnen.

– De ska ha vistats i Linköping under några veckor, hon känner troligen inte till staden så väl.

Inget känt skäl till försvinnandet

– Vi har ännu inte fått fram något skäl till varför hon frivilligt skulle försvinna. Vi ska prata mer med mamman och dra allt ett varv till.

15-åringen är mörkhårig, har normal kroppsbyggnad och när hon försvann hade hon på sig en svart jacka, vita skor, svarta jeans och en mörkröd halsduk.

Under natten har polisen letat på offentliga platser och cykelvägar utan resultat. Polisen vill att de som har sett henne eller vet något mer hör av sig till dem.

– Alla patruller har med sig hennes signalement, men det är inga som enbart jobbar med sökande i nuläget.

Det finns ingen misstanke om brott.

Foto: SVT

Crossroads

Crossroads är en verksamhet inom Stadsmissionen som arbetar med att ge råd och stöd till EU-migranter. Elin Sjögedahl som är verksamhetssamordnare i Linköping berättar att alla bland EU-migranterna där känner till flickan och pratar om det som har hänt.

– Vi gör allt i vår makt för att få reda på om någon vet vad som kan ha hänt. Vi har inte träffat mamman än, men ska göra det nu under förmiddagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet