Foto: SVT

15 miljoner för att göra Norrköping tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings ska bli en tryggare plats, det vill såväl den styrande Kvartetten som Moderaterna. Totalt 15 miljoner kronor anslås till satsningen.

Satsningen innehåller ett antal punkter och flera riktar in sig mot ungdomar. En speciell satsning med uppsökande verksamhet ska riktas mot ungdomar mellan 10 och 24 år. Klotter ska bort från staden och det ska sökas efter droger på högstadie- och gymnasieskolor med narkotikahundar. Dessutom ska en person jobba med att hitta så kallade välfärdsbrott, alltså brott som riktar sig mot samhällets välfärdssystem.

Den styrande Kvartetten, bestående av Socialdemokraterna, Kd, Liberalerna och Centern har den här gången fått med sig oppositionspartiet Moderaterna. Enigheten är viktig menar Sophia Jarl (M).

Norrköping

– Det ska vara tydligt att det inte lönar sig att jobba med kriminella verksamheter här i Norrköping, säger hon.

Att uppgörelsen är så bred politiskt visar också att det finns en beslutsamhet som räcker över tid, menar partierna, som står bakom.

Beslut om de föreslagna åtgärderna ska tas av kommunstyrelsen vid ett möte 7 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet