Foto: Jeppe Gustafsson

17-åring åtalas för hedersrelaterat mordförsök i Motala

Publicerad

En man i 20-årsåldern attackerades upprepade gånger med kniv i Stadsparken i Motala. Nu åtalas en 17-åring för mordförsök. Enligt åklagaren är händelsen hedersrelaterad.

Det var den 24 mars tidigare i år som en man i 20-årsåldern knivhöggs i Stadsparken i centrala Motala. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Nu åtalas en man i 17-årsåldern för mordförsök.

Enligt åtalet ska 17-åringen ha utdelat flera knivhugg mot mannen i 20-årsåldern. Han ska bland annat fått skador på båda lungsäckarna, skada på levern och en blödning i buken.

Motala

Hedersrelaterat mordförsök

I stämningsansökan framgår det att bakgrunden till händelsen ska vara hedersrelaterad. Mannen åtalas även för ofredande. Det efter att ha dragit i en kvinnlig familjemedlems huvudbonad. Det ska ha inträffat samma dag, även det i Stadsparken. I åtalet framgår det att 17-åringen ska ha varit missnöjd med att den kvinnliga familjemedlemmen umgicks med mannen i 20-årsåldern.

Till bevisning finns bland annat flera vittnesmål som såg händelsen äga rum i Stadsparken.

Den åtalade mannen vidgår händelseförloppet, men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet