Det brutala dådet skedde i området Ekön i Motala i november förra året. Foto: Jeppe Gustafsson

17 års fängelse för mord – högg ihjäl hustru i Motala

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man döms av Linköpings tingsrätt till 17 års fängelse och utvisning för mord. Det var den 8 november 2018 i Motala som mannen dödade sin hustru med flera knivhugg i den gemensamma bostaden.

I bostaden befann sig dessutom deras två barn, födda 2012 och 2018.

Enligt domen ska mannen ha blivit förolämpad när kvinnan sagt att hon ville skiljas. Han hämtade en kniv från köket och högg kvinnan cirka 20 gånger.

Motala

Mannen menar att han var oförmögen att kontrollera sitt handlande och ifrågasätter om han kan dömas för uppsåtligt brott.

Rättspsykiatrisk utredning

Enligt tingsrätten visar mannens handlande före, under och efter angreppet starkt på att han agerade medvetet och med insikt i konsekvenserna av det han gjorde.  Vidare pekar tingsrätten på att den rättspsykiatriska utredningen inte visar att mannen ska ha saknat insikt om vad han gjorde.

Mannen döms för mord och ska efter avtjänat straff utvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet