Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har hundar på plats på Hejdegården i Linköping och pratar med vittnen som kan ha gjort iakttagelser. Foto: Fredrik Ahl/SVT

19-åring häktad efter skottlossning i Hejdegården i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig ung man har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord efter skottlossningen i Hejdegården i Linköping tidigare i veckan.

Det var Vid 22-tiden på onsdagskvällen tidigare i veckan som polisen larmades till Hejdegården i Linköping efter en misstänkt skottlossning. Tre personer kunde gripas och senare anhållas.

Nu under fredagen häktades en av männen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Det handlar om en 19-årig man hemmahörande i Göteborg. Enligt offentliga handlingar har mannen tidigare dömts för försökt till rån, misshandel och narkotikabrott.

Skjutvapenvåldet i Linköping

En har släppts

Vad det gäller de andra två som greps i samband med händelsen är en fortsatt anhållen och en har släppts.

– En är släppt, en har nyss häktats som misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott, en är fortfarande anhållen misstänkt för medhjälp till mordförsök, skriver Helene Gestrin till SVT Nyheter Öst i ett mejl.

19-åringen misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet