Linköpings tingsrätt. Arkivbild. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

20-åring åtalas för bedrägerier mot äldre kvinnor

Publicerad

En 20-årig man åtalas vid Linköpings tingsrätt för nio grova bedrägerier riktade mot äldre kvinnor runt om i landet, samt 25 andra brott.

20-åringen har enligt åtalet ringt på hemma hos kvinnorna och påstått att han skulle kontrollera brandvarnaren. Han har sedan krävt att få betalt för den påhittade tjänsten och då kommit över kvinnornas bankkort och koder. Enligt åtalet kom 20-åringen sammanlagt över 101.300 kronor på detta sätt.

Polisen kom honom på spåren i slutet av april i år efter att man kunnat säkra hans fingeravtryck på en lampa hemma hos en 90-årig kvinna i Ljungsbro, utanför Linköping. Men det dröjde till den 24 oktober innan han kunde gripas och sedan dess är han frihetsberövad.

Linköping

Förnekar det mesta

Förutom bedrägerierna åtalas 20-åringen för 25 andra brott. De handlar i huvudsak om ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri, men även om en mopedstöld, olaga hot och brott mot knivlagen.

Mannen vidgår vissa delar av händelseförloppen vid bedrägerierna, men förnekar att han ska ha begått något brott. När det gäller de övriga åtalspunkterna så nekar han till i stort sett allt det han åtalas för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet