Foto: Henrik Montgomery / TT

Åtta års fängelse för grov våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man från Motala döms för grov våldtäkt, grov misshandel och misshandel. Händelserna utspelade sig under sommaren förra året. Mannen döms nu till åtta års fängelse av Linköpings tingsrätt.

27-åringen döms för misshandel efter att vid ett tillfälle har misshandlat en annan man med ett järnrör, utomhus i Motala. En elpistol togs också i beslag. Den tillsammans med vittnesuppgifter utgjorde delar av bevismaterialet mot den dömde.

Mannen döms även för två fall av grov våldtäkt, samt misshandel av en kvinna som ska ha skett en lägenhet i Motala. Han ska nu betala 165 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan. 27-åringen ska också betala 177 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen, som också tvingades till att utföra sexuella handlingar mot den utsatta kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet