• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Tobias Holmqvist/SVT

31-åringen överlevde skjutningen – höll tyst i domstolen

Uppdaterad
Publicerad

31-åringen klarade sig oskadd vid när bilen han satt som passagerare i besköts utanför en snabbmatsrestaurang på Koppargatan i Norrköping den 9 april 2020. Föraren – en 37-årig man – avled på platsen.

Nu pågår rättegången och på onsdagen var det dags för 31-åringen att vittna inför domstolen.

Mannen har i de förhör som hållits med honom gjort klart att han inte vill medverka vid en kommande rättegång eller ha polisens skydd.

Detta trots att han varit utsatt för ett mordförsök och att två av de åtalade männen misstänks för att ha planerat att döda honom direkt efter att det stod klart att han klarat sig oskadd från skjutningen.

Gängmorden i Norrköping

När 31-åringen nu var med på videolänk i Linköpings och skulle vittna blev det uppenbart att han deltog mot sin vilja.

Åklagare Anna Hjorth kämpade med att få 31-åringen att säga något.

Hör hur det lät under förhandlingen i videoklippet här ovanför.

Läs allt om gängmorden i Norrköping här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet