35-åringen hade förskansat sig i en lägenhet i Ektorp och ville varken komma ut eller släppa in polisen. Foto: Niklas Luks

35-åring begärs häktad efter drama i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Det var i fredags som den 35-årige mannen greps efter ett stort polispådrag i stadsdelen Ektorp i Norrköping.

Polisen hade ryckt ut efter larm om en pågående misshandel i en lägenhet. När polisen kom på plats så uppstod ”en situation” där 35-åringen varken ville komma ut ur lägenheten eller släppa in polisen.

Dramat pågick i drygt tre timmar innan det fick sin lösning. Den misshandlade var en kvinna i 30-årsåldern som fick föras till Vrinnevisjukhuset med ambulans.

Norrköping

Åklagaren tystlåten

Kammaråklagare Thomas Ramstedt är förundersökningsledare i ärendet och har nu gjort en häktningsframställan till Norrköpings tingsrätt. 35-åringen är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot, grov misshandel och två fall av försök till mord.

Varför två punkter gällande mordförsök? Fanns det fler personer i lägenheten?

– Det hör i hop med händelsen. Jag kan inte säga så mycket mer just nu, utan avvaktar till efter häktningsförhandlingen, säger Thomas Ramstedt.

Häktningsförhandlingarna börjar klockan 13 imorgon tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet