Foto: Henrik Montgomery/TT

41-åring dömd till fängelse efter vansinneskörning

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings tingsrätt har dömt en 41-årig man till fem månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri och en rad andra brott.

Det var på söndagskvällen den 21 januari i år som polisen stoppade 41-åringens bil i Vikingstad efter en vansinnesfärd som gick på både trottoarer och cykelbanor.

Utredningen visade att biljakten pågick under cirka 15 minuter och att minst tre oskyddade trafikanter kom att utsättas för fara under den tiden.

Saknade körkort och var knarkpåverkad

41-åringen greps och förutom att han saknade körkort så visade blodprover sedan att han varit påverkad av nitrazepam, alprazolam, amfetamin och cannabis under bilkörningen.

Han hade också både yxa och kniv med sig i bilen, samt en mindre mängd narkotikaklassade läkemedel; 24 tabletter alprazolam, fem tabletter nitrazepam och två tabletter klonazepam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.