Foto: Axel Brantemo/SVT/TT

Man häktad för människorov – polisen jagar ytterligare person

Uppdaterad
Publicerad

En 58-årig man häktades under torsdagen misstänkt för det uppmärksammade människorovet strax utanför Linköping i måndags.

– Vi söker aktivt efter ytterligare en gärningsperson. Sedan får utredningen visa var vi landar, säger chefsåklagare Eva Nemec Nord.

Det var i måndags som polisen satte upp avspärrningar på landet utanför Linköping. Det med anledning av att polisens tekniker genomförde undersökningar på grund av ett misstänkt människorov.

På kvällen samma dag greps och anhölls en 58-årig man misstänkt på sannolika skäl. Idag häktades mannen. Det på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och människorov.

– Det har gått i enligt med framställan. Skälen är koalissionsfara och häktningspresumtion, alltså att misstänkta ska häktas vid så allvarliga brott, säger Eva Nemec Nord.

”Gärningsman på fri fot”

Mannen har tidigare nekat till brott och han är hemmahörande i en kommun i södra Sverige, men har tidigare koppling till Norrköping. Mannen är sedan tidigare ostraffad.

– Den misstänkte förnekar att han är inblandad och all kännedom om brottet.  Jag vill inte närmre gå in på detalj över vad som förekommit, eftersom vi har en gärningsman på fri fot, säger Eva Nemec Nord.

Enligt åklagaren är det troligt att det var en slump att människorovet fick sitt avslut i just Beatelund, strax utanför Linköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen utreder människorov i Linköping Foto: Axel Brantemo/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer