80 förhörda om skottlossningen i Berga Foto: Niklas Luks

80 förhörda om skottlossningen i Berga

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan skadades en 35-årig man allvarligt vid en skottlossning i Berga centrum i Linköping. Mannen opererades akut på Universitetssjukhuset. Hittills har polisen hållit 80 förhör i sökandet efter gärningspersoner.

Polisen har under arbetet också tittat på bilder från övervakningskameror i området.

– Det har enbart gett oss flera vittnen. Ingen misstänkt än så länge, säger Magnus Skoglund, kriminalinspektör vid grova brott i Linköping.

Linköping

– Det var mycket folk på plats. Det är många som springer på bilderna, men det är ju inte säkert att det rör sig om någon gärningsperson. Än så länge har vi inte pratat med någon som sett själva skjutningen direkt.

Allvarligt skadad

Så sent som under gårdagen pratade Skoglund med den skottskadade mannen. Han har tvingats genomgå ytterligare en operation. Hans skador uppges vara allvarliga, men inte längre livshotande.

– Men jag går inte in på vad han sagt. Det råder förundersökningssekretess, så jag vill inte säga för mycket.

– Vi gör de utredningsinsatser vi anser att vi behöver. Vi vill fortfarande få in fler vittnesuppgifter.

Inga svar har än så länge kommit in från den tekniska undersökning som gjorts på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet