Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

85 procent har bokat av påskresan med Gotlandsfärjan

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Destination Gotland uppmanat folk att boka om sina resor under påsken har omkring 85 procent av de planerade resorna avbokats. Det rapporterar Destination Gotland efter en sammanställning av bokningsläget.

– Vår tydliga uppmaning i onsdags att stanna hemma i påsk och undvika alla icke nödvändiga resor samt de åtgärder vi vidtog veckorna innan har haft rejäl effekt, säger säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland, i ett pressmeddelande. 

För några dagar sedan gick Destination Gotland ut med att om en resa ombokas till ett senare tillfälle erhålls ett presentkort på 500 kronor. Men även andra årgärder som exempelvis minskat antal bokningsbara sittplatser och färre avgångar har fått gjort att antalet resenärer har minskat.

– Nu skyddar vi sjukvården på Gotland och gör oss redo att under kristid säkra den nödvändiga försörjningstrafiken, säger Christer Bruzelius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.