Foto: Stefan Jerrevång / TT

Gratis fotboll i Åtvidaberg idag

Publicerad

Åtvidabergs FF ligger i nuläget precis ovanför nedflyttningsstrecket i herrarnas division ett södra. Det är långt ifrån glansen i Allsvenskans topp under fornstora dagar. Nu vill sponsorer ge laget ett extra stöd genom att bjuda publiken på entrén i dagens match mot Oddevold.

I sex veckor har Robert Carlsson jobbat med att få till den här gratismatchen.

– Jag blev kontaktad av ordföranden som sa att det är för lite folk på matcherna och vi har för lite pengar i plånboken, så då tyckte jag att ÅFF kunde bjuda på entrén för att åtminstone få dit folk.

Åtvidaberg

– Det är ju inte bara själva fotbollen. Det viktigaste är kanske det sociala runtomkring, att man träffar folk man inte sett på ett halvår.

Laget har satt orten på kartan

Robert Carlsson menar att orten Åtvidaberg inte skulle finnas på kartan om inte fotbollslaget funnits där. Och sitt eget engagemang för ÅFF förklarar han så här:

– Jag växte upp i Linköping som inte hade något eget lag i Allsvenskan. Farsan packade bilen full med mig och några grabbar till och vi åkte på varenda hemmamatch.

Idag förväntas också några av spelarna från guldåldern på 1970-talet dyka upp på Kopparvallen.

”Kniven mot strupen”

Sportsligt har det varit en kämpig säsong för Åtvidaberg. I dagsläget ligger laget fyra från slutet, alltså på kvalplats. Innan sommaruppehållet byttes det tränare och Rickard Johansson tog över laget.

– Då hade vi sju poäng och nio poäng upp till kvalplats, så läget är bättre nu. Vi har gett oss själva möjligheten att ha allt i egna händer. Vi har haft kniven mot strupen länge och det kan kanske vara till vår fördel i mötet mot Oddevold – vi är vana vid viktiga matcher.

Viktigt med publiken

Förhoppningen är att dagens gratismatch ska locka 2 000 till Kopparvallen

– Alla som håller på med fotboll på den här nivån eller högre vill ju spela inför stor publik. Sedan tror jag det har betydelse för spelarna när det gäller att ge det lilla extra. Framför allt mot slutet av matchen, när man kan gå på knäna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet