Flygbild över Skäggetorp centrum. Foto: TT/Jeppe Gustafsson

Nya områdesteam ska öka tryggheten

Uppdaterad
Publicerad

Allians för Linköping sätter nu in nya områdesteam för att arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande i stadsdelarna Berga, Ryd och Skäggetorp. Det meddelar partierna i ett gemensamt pressmeddelande.

Bakgrunden är att det finns platser i de tre stadsdelarna som upplevs som otrygga. Det kan handla om segelbundna samlingar av ungdomar, skadegörelse och narkotikaförsäljning.

– Vi får inte låta gamla konstellationer hindra oss i vårt förebyggande arbete för att nå fler barn och unga innan det är för sent. Med områdesteamen sammankopplar vi olika professioner för att tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål att göra Linköping tryggare för oss alla och att fler unga ska få en bättre start i livet, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande i social- och omsorgsnämnden i pressmeddelandet.

Områdesteamen kommer att fungera som en länk mellan kommunens förvaltningar, bolagen, civilsamhället, polisen och andra aktörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet