Foto: Johan Nilsson/TT

Ambulansbrist på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Flera avvikelserapporter har kommit in till Region Gotland rörande ambulansverksamheten. Nu menar ambulanspersonal att det råder brist på resurser.

”Med nuvarande prioritering hos SOS så har vi bristfälliga resurser och behovet av fler ambulanser är akut. Risken är överhängande och det är bara en tidsfråga när något allvarligt inträffat och väntetiderna riskerar att bli extremt livsavgörande långa”, skriver en ambulanspersonal i en avvikelserapport.

När hälso- och sjukvårdsförvaltningen kontaktas tycks läget inte vara lika akut.

– Antalet ambulansuppdrag har ökat stadigt över åren, samtidigt har det inte införts några utökningar av ambulansfordon. Det är ett bekymmersamt läge som vi får jobba med. När man ser att alla enheter är upptagna och det finns inga fler resurser att disponera, då har vi en rutin för det, säger Rolf Forsman, Region Gotland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet