Foto: bild från C More Live

Andreas Blomqvist klar för IFK

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarklubben IFK Norrköping värvar mittfältaren Andreas Blomqvist från danska Ålborg. Han har skrivit på ett treårskontrakt med sin nya klubb

– En passningsskicklig mittfältare med bra teknik och spelöverblick som vi har bra koll på sedan åren i Mjällby. säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson om det senaste nyförvärvet på IFK Norrköpings sajt och fortsätter:

– Andreas har egenskaper som passar väl in i vårt sätt att spela och vi är glada över att kunna välkomna honom till IFK Norrköping

23-årige Andreas Blomqvist är från Blekinge och spelade för Mjällby innan han såldes till danska Ålborg, men där har det inte blivit mycket speltid. Den danska nättidningen Tipsbladet har idag rubriken ”Ålborg skickar svensk flopp till Norrköping”. Norrköping behöver förstärka mittfältet efter att Alexander Fransson sålts till schweiziska Basel.

Är med redan i nästa match

   –Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Allsvenskan och till Norrköping som hade ett fantastiskt år 2015. Det ska bli riktigt kul och spännande att bygga vidare på det och förhoppningsvis kunna bidra med mitt spel, säger Andreas Blomqvist på IFK Norrköpings sajt.

Han ansluter han till IFK Norrköpings träningsläger i Algarve, Portugal imorgon torsdag. Där väntar matcher mot ryska Lokomotiv Moskva (1/2) och FC Zenit (4/2). På Andreas Blomqvist meritlista finns två A-landskamper och åtta matcher i U-21 landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.