I klippet följer vi med Annie Engdahl till affären Foto: TT/JESSICA GOW//SVT

Annie går på poddutbildning – pratar om mat hon inte gillar: ”Tomater är obehagliga”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings universitet är ett av de första universiteten i landet med en poddradiokurs.

En student som går på kursen är Annie Engdahl. Hon ska göra en podd om mat hon inte gillar.

Annie Engdahl gillar inte grönsaker, fisk, vegetariskt, färdigmat, eller mat som är grön eller röd. Istället lever hon på kyckling och ris.

– Jag har levt såhär i 22 år och nu är jag trött på det, säger Annie Engdahl, student på Podcast-kursen på Linköpings universitet.

I hennes podd ska hon låta vänner bjuda henne på saker hon inte tycker om eller aldrig vågat prova, för att hon ska lära sig att bli lite öppnare.

Hör i klippet ovanför när Annie Engdahl berättar om sin podd.

Podcast-tävling

Annies podd är en av de tre finalisterna i den tävling som hålls på Podcast-utbildningen på Linköpings universitet.

Vinnaren får ett kontrakt med ett av landets största poddradioföretag.

– Det skulle vara världens chans, att få jobba med folk i branschen på riktigt, säger Annie Engdahl.

Här får du tipsen – så lyckas du med din podd:

Podcastävlingen 2019 pågår mellan 24 april – 6maj – här kan du höra bidragen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.