Foto: Niklas Luks

Ännu en natt med stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt var det ytterligare en bilbrand – denna gång i Navestad i Norrköping. Både före och efter branden kastade ett gäng ungdomar sten mot polisen, men under själva släckningen kunde räddningstjänsten arbeta ostört efter att polisen säkrat platsen.

Klockan halv ett natten mot onsdagen stod en personbil i lågor i Guldringen i stadsdelen Navestad i Norrköping.

Efter att polisen säkrat platsen kunde räddningstjänsten släcka branden i vad som enligt vittnen var en av kommunens bilar. Ytterligare minst en bil fick skador till följd av den kraftiga värmen.

Bränder och stenkastning i Norrköping

Redan vid 20-tiden på kvällen fick polisen larm om hotfull stämning i Navestad.

– I omgångar skickade vi dit sex patruller efter att det förekommit stenkastning, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Anmälare berättade att ett 25-tal personer i området vid Navestadsskolan var högljudda och hotfulla.

– Där omhändertog vi en person som störde den allmänna ordningen och en femtonårig pojke som vi överlämnas till vårdnadshavare, säger Thomas Agnevik.

Nästa larm från Stadsdelen Navestad kom 00.30 om en brinnande bil. Efter att några polispatruller säkrat området kunde räddningstjänsten gå fram och släcka bilbranden.

Men en halvtimma senare började ett gäng på 7-8 personer kasta sten mot de poliser som fanns på platsen för att skydda räddningstjänstens personal.

– Poliserna skingrade gänget och kunde eskortera räddningstjänstens fordon ut ur området, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Ingen person skadades vid händelserna och polisen anmäler det hela som skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder och stenkastning i Norrköping

Mer i ämnet