Räddningstjänst arbetar med släckning av ett av de fordon som drabbades av nattens bilbränder. Foto: TT

Ännu en stadsdel i Norrköping drabbad av bilbränder

Publicerad

Återigen har det brunnit bilar i Norrköping. Under natten mot söndag totalförstördes två fordon, som polisen misstänker att någon satt eld på. Bilbränderna ägde rum i Klingsberg, en del av Norrköping som fram tills nu inte drabbats av den senaste tidens oroligheter.

Klockan 00.37 kom larmet till polisen om att det var något som stod i brand på Klingsbergsgatan i Norrköping. Väl på plats konstaterade man att det rörde sig om minst ett fordon som brann, och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Vid 01.30 hade räddningstjänst och polis lämnat platsen, och konstaterade att åtminstone två bilar drabbats: en pickup och en husbil.

– Vi misstänker att bränderna är anlagda men det finns ingen misstänkt gripen nu. Vi ser heller inget samband med de tidigare bränderna där stenkastande ungdomar varit inblandade i nuläget, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl hos polisen på söndagsmorgonen.

Tidigare förskonad stadsdel

En person omhändertogs för fylleri i anslutning till branden. Men denna person har, så vitt polisen vet, i nuläget ingen koppling till bilbränderna.

Nattens bilbränder på Klingbergsgatan kommer efter en längre tids oroligheter i Norrköping, men bryter också ett mönster. Tidigare har bilbränderna och oroligheterna i prinicip enbart ägt rum i stadsdelarna Hageby och Klockaretorpet.

Så sent som igår, fredag, greps en person i Hageby i samband med en husrannsakan i en lägenhet. Vid tillslaget hittade polisen en granat, och senare sattes en av polisens civila bilar i brand inte långt ifrån den aktuella lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer