Foto: SVT

Ansträngt läge på Gotland – stora problem med el och vatten

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Alfridas framfart har gjort tusentals hushåll på Gotland strömlösa och orsakat störningar i vattenförsörjningen.

På onsdagseftermiddagen var cirka 5300 abonnenter utan el, framför allt på norra och mellersta Gotland. Felsökning och reparation pågår, meddelar Geab.

– Förhoppningen är att samtliga abonnenter ska ha strömmen tillbaka under dagen, men det finns risk för att arbetet kommer att behöva fortgå under natten och en bit in på morgondagen, säger Kalle Blomberg, tf elnätschef på Geab, i ett uttalande.

Gotland

Problem med vattenförsörjningen

Strömavbrotten har också orsakat störningar på vattenförsörjningen, främst på norra Gotland, och Geab uppmanar allmänheten att vara återhållsamma med vattnet.

Vattentankar har placerats ut på följande platser:

Fårö Vattenverket

Så hittar du: Följa stora vägen från Broa. Passera fyrvägskorsningen vid Sudersand. Efter några hundra meter finns vattenverket på vänster sida.

Valleviken Vattenverket

Så hittar du: från Valleviken, följ skyltarna mot Fardumeträsk, efter cirka hundra meter finns vattenverket på höger sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet