Kommunalrådet Thomas Lidberg (S) var glad när beskedet om att Arbetsförmedlingen öppnar sitt kontor i Åtvidaberg igen. Foto: SVT

Arbetsförmedlingen återuppstår i Åtvidaberg

Publicerad

Arbetsförmedlingen kom igår med beskedet att de inte kommer att stänga kontor i samma utsträckning som de beslutat tidigare. Det innebär bland annat att kontoret i Åtvidaberg åter ska bemannas.

I november gav regeringen Arbetsförmedlingen ändrade direktiv och gav dem i uppdrag att på ett eller annat sätt finnas närvarande i alla kommuner i landet. I november stängde Arbetsförmedlingen också kontoret i Åtvidaberg, men igår kom alltså beskedet att det ska öppnas på nytt. Det är ännu oklart hur bemanningen och öppettiderna ska se ut.

I Åtvidaberg välkomnas beslutet.

Åtvidaberg

Se och hör vad Åtvidabergs kommunalråd tycker om beslutet i videoklippet ovanför.

Beslutet att stänga kontoren i Valdemarsvik och Finspång ligger dock fast fortfarande. Valdemarsvikskontoret stänger officiellt 31 december i år, medan kontoret i Finspång stänger 1 februari 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet