Nya skyltar på mejeriet i Boxholm och Glada bondens ordförande, Anders Birgersson. Foto: Christian Wallertz och SVT

Arla har även begärt Glada bonden i kvarstad

Uppdaterad
Publicerad

Arla Foods har lämnat in en ansökan till tingsrätten om att också begära mejeriets nya ägare Glada bonden i kvarstad. De vill säkerställa att deras egendom inte används eller skadas. Samtidigt säger mejeriägaren Anders Birgersson att ingen från Arla har hört av sig för att hämta någon egendom.

– Det här handlar inte om grejorna – då hade de väl redan kommit för att hämta dem. Det handlar om att förstöra för mejeriet, säger Anders Birgersson, ordförande i Glada bonden till SVT Nyheter Öst.

Arla bekräftar i ett mejl att de lämnat in en ansökan om kvarstad. Förutom att de säger sig värna sin egendom menar kommunikationschefen Carolin Starck att Boxholms kommun svarat att de inte längre råder över egendomen, då de sålt vidare fastigheten. ”Vad jag förstår väntas beslut inom kort.”

”Konstigt beteende”

– Jag har egentligen ingen kommentar till detta. Jag kände inte till det här. Men jag är förvånad. Jag tycker mest det är ett ganska konstigt beteende. Jag har aldrig tidigare hört talas om någon som sålt en fastighet för att sedan vilja hämta saker – det brukar snarare vara tvärtom, säger Anders Birgersson.

Han säger vidare att det inte finns någon tvist om ett skakbord och en packmaskin som Arla vill återta. Däremot om viss annan egendom. Men det menar han är mellan kommunen och Arla.

– Men ingen har hört av sig från Arla för att komma och hämta grejorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet