Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt räddningstjänsten så var det på denna del av väg 134 som olyckan skedde. Foto: Per Svensson Borrud

77-åring åtalas för dödsolycka utanför Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen väcktes åtal mot en 77-årig man som misstänks för att ha kört ihjäl en rullskidåkare tidigare i år. Mannen åtalas på fem punkter, bland annat vållande till annans död och smitning från trafikolycka.

Det var den 24 maj i år som en man i 50-årsåldern avled efter en smitningsolycka söder om Åtvidaberg. Mannen ska ha färdats på rullskidor längs med länsväg 134 utanför Åtvidaberg mot Kisa när han blev påkörd av en grå bil som lämnade platsen.

Mannen som blev påkörd var hemmahörande i östra Östergötland och avled på platsen.

Åtvidaberg

Åtalas på fem punkter

Mannen som nu åtalas på fem punkter ska enligt stämningsansökan lämnat platsen för olyckan utan att varken försökt hjälpa den påkörda mannen eller larmat räddningstjänsten. Enligt åtalet ska mannen även varit påverkad av alkohol och varit på väg att köra på ytterligare en person efter den initiala olyckan

Greps i Tranås

Två dagar efter dödsolyckan larmades polisen till en adress i Tranås där den misstänkte mannen var i färd att lämna platsen körandes berusad.

Bilen den misstänkte mannen framförde uppvisade skador som överensstämde med den bil som tros varit inblandad i olyckan två dagar tidigare.Den 77-årige mannen greps och häktades senare med restriktioner den 27 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet