Polis griper 26-åringen efter knivattacken. Foto: Läsarbild

Åtalas för mordförsök efter knivattack

Publicerad

En 26-årig man åtalades på måndagen vid Linköpings tingsrätt för försök till mord, olaga hot och flera fall av skadegörelse. Dramat utspelade sig i Kisa 23 juli i år.

Den åtalade försökte hugga målsäganden bakifrån med kniv. Hugget träffade i armen, men det var endast tack vare att offret rörde på överkroppen i samband med hugget som skadan inte blev värre, enligt åtalet.

Händelserna ägde rum i en butik och målsäganden tvingades söka skydd bakom disken samt vifta med en bilborste för att värja sig från knivattacken.

Kinda

Dödshot och flera åtal

26-åringen hotade också att döda målsäganden under attacken. Åklagaren yrkar i andra hand på grov misshandel. Mannen åtalas också för flera fall av olaga hot mot andra människor i Kisa samma eftermiddag. Han åtalas dessutom för flera fall av skadegörelse eftersom han ska ha hoppat och sparkat på bilar både det här datumen och tidigare under året.

Händelserna 23 juli ledde till en stor polisinsats och 26-åringen greps på plats. Han anhölls samma datum och häktades 27 juli. Åklagaren yrkar att mannen utvisas från landet i 15 år.

Se bilder från dramat nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet