Nu upphör eldningsförbud på egen tomt. Foto: Henrik Holmberg /TT

Åter tillåtet att grilla på egen tomt

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelade Länsstyrelsen på Gotland att de tillsammans med räddningstjänsten beslutat att lätta på det utökade eldningsförbudet.

Sedan den 25 juli har det varit förbjudet att grilla på egen tomt på Gotland. Men från och med idag, fredag, är det åter okej. Brandrisken på ön är dock fortsatt hög och eldningsförbudet på allmän plats kvarstår.

– På allmän plats, till exempel på stränder, i parker och i skog och mark, kvarstår därför eldningsförbudet tills vidare, även på iordningställda grillplatser. På den egna tomten, restauranger och campinganläggningar är det däremot tillåtet att grilla, men vi vill samtidigt uppmana till fortsatt försiktighet. Tänk till innan du tänder grillen och ha en beredskap för om olyckan skulle vara framme, säger Kicki Scheller, stabchef och chef på enheten för social hållbarhet och beredskap på Länsstyrelsen i Gotlands län, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.