Arkivbild. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Åtta års fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig Finspångsbo dömdes i fredags till åtta års fängelse för både grovt och ringa narkotikabrott samt grovt vapenbrott i Norrköpings tingsrätt.

Det var i vintras som personer kontaktat polis eftersom det var ovanligt mycket trafik kring en sommarstuga utanför Finspång. När polisen kontrollerade detta upptäckte de 26-åringen i en stuga. På sig hade han 40 000 kronor i kontanter och narkotika hittades också. Narkotikan som fanns beräknas ha ett värde på 2,5 miljoner kronor i missbrukarledet och bestod av amfetamin, kokain, cannabisharts, psilocin samt extacy.

Pistoler och ammunition

Finspångsbon anses också skyldig till innehavet av tre pistoler och ammunition. Under förundersökningen har han vägrat svara på frågor och han nekar till allt utom ringa narkotikabrott. 26-åringen har dock kunnat kopplas till sommarstugan då den ägs av hans styvfar. Fingeravtryck har också hittats på en mängd föremål och tingsrätten anser att bevisningen mot honom är stark.

Finspång

Tidigare dömd

Den dömde förekommer i belastningsregistret under 14 avsnitt och han dömdes så sent som i april 2016 till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet