Ett stort område kring polishuset har spärrats av. Foto: SVT/ Hedvig Nittve

Attacken vid polishuset i Norrköping: Utredningen flyttas till Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av polisattacken utanför polishuset i Norrköping flyttas nu från åklagarkammaren i Norrköping till Jönköping.

Det var i måndags förra veckan som poliser attackerades utanför polishuset i Norrköping. En polisman knivhöggs och skadades allvarligt och gärningsmannen sköts. I fredags häktades en 56-årig man misstänkt för händelsen.

Under måndagen meddelar Åklagarmyndigheten att utredningen flyttas från Norrköping till Jönköping eftersom de utsatta poliserna är hemmahörande i Norrköping.

Attacken vid polishuset i Norrköping

– Skälet till att vi flyttar utredningen är att den ska bedrivas på ett professionellt sätt och inte utgöra en anspänning för de poliser och åklagare som arbetar med den, säger Torsten Angervåg, chef för åklagarkammaren i Norrköping i ett pressmeddelande.

”Är en arbetsmiljöfråga

Åtal mot mannen ska vara väckt den 30 mars och ärendet har nu fått en ny förundersökningsledare – Lisa Hedberg.

– Det är en arbetsmiljöfråga och vi följer de inarbetade rutiner vi har när en förundersökning som i detta fall rör en målsägande som förhållandevis många poliser eller åklagare tidigare kan ha arbetat tillsammans med.

Den misstänkte mannen häktades i fredags. Mer om det i klippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tycker att det är ett gott bevisläge, säger Anna Jakobsson, vice chefsåklagare, som idag begärde 56-åringen häktad. Foto: Axel Brantemo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid polishuset i Norrköping

Mer i ämnet