Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni är de två favorittippade kandidaterna i valet till Liberalernas nya partiledare. Foto: Henrik Montgomery/TT

Även Gotland vill se Sabuni som L-ledare

Uppdaterad
Publicerad

Nyamko Sabuni har vind i seglen. Även Gotlandsliberalerna har nu röstat fram henne som sin kandidat till att bli ny ledare för Liberalerna.

På söndagen hölls medlemsmötet i Visby, som slutade till Nyamko Sabunis fördel.

60 procent av rösterna gick till Sabuni, medan 40 procent i stället ville se Erik Ullenhag som ny L-ledare, uppger Liberalerna Gotland i ett pressmeddelande.

Sabuni hittills starkare

Stödet för Sabuni har hittills visat sig långt mycket starkare även i övriga landet, än för hennes rivaler Erik Ullenhag och Johan Pehrson.

Tidigare har hon vunnit medlemmarnas rådgivande omröstningar i Skåne och Västsverige, och i går fattade båda länsförbunden beslut om att nominerade henne.

Stockholm fattar beslut i veckan

På Skånerådets möte röstade 58 av de 68 ombuden för Sabuni. På det västsvenska sammanträdet fick hon 100 av 158 röster efter tre timmars debatt.

Tillsammans med Stockholm, som fattar beslut i nomineringsfrågan i veckan, har Skåne och Västsverige över hälften av ombuden på det extra landsmötet den 28 juni där partiledarfrågan avgörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.