Se bilder på avspärrningarna på Knäppingsborgsgatan i Norrköping. Foto: SVT

Avspärrningar i centrala Norrköping på måndagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Ett område kring Skolgatan och Knäppingsborgsgatan i centrala Norrköping spärrades av på måndagsmorgonen sedan ett misstänkt föremål hittats. Efter ett par timmar kunde dock avspärrningarna hävas sedan det konstaterats att föremålet var ofarligt.

– Vi har glädjande besked: Vi har nu tagit bort föremålet. Det visade sig vara ofarligt och vi har tagit bort avspärrningarna, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till SVT vid kl 8.20.

Det var en privatperson som kontaktade polisen på måndagsmorgonen om ett misstänkt föremål på Skolgatan. Polisen spärrade av ett större område som en säkerhetsåtgärd eftersom det inte gick att säga med säkerhet att föremålet var ofarligt.

”Ser ut som kylkompressor”

Kl 8 meddelade polisen att det beslutats om evakuering av boende på Skolgatan 20-24, men evakueringen hann aldrig genomföras.

– Nationella bombskyddet bedömde att vi själva kunde titta på det och det har vi nu gjort tillsammans med räddningstjänsten. Det ser ut att vara en kyl- eller fryskompressor som brukar sitta under kylskåpet, säger Thomas Agnevik.

”Bra agerat av personen som ringde in”

Samtalet från privatpersonen kom in till polisen strax efter klockan 6 på måndagsmorgonen.

– Skönt att det inte var någon fara – vi har annat att göra idag. Men det var bra agerat att personen som ringde in. Vi kunde först inte själva avgöra vad föremålet var för något, säger Thomas Agnevik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.