Den tekniska undersökningen av ett större område runt fastigheten i Mantorp är klar, berättar Björn Öberg vid polisen. Foto: Jeppe GustafssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Avspärrningen efter dubbelmordet minskas

Uppdaterad
Publicerad
Polisen har gjort flera fynd i området runt gården i Mantorp efter det misstänkta dubbelmordet. Samtidigt har utredarna intresserat sig för tre personer som gripits i Jönköpings län, enligt Aftonbladet. Om det finns några direkta kopplingar till morden i Mantorp kan polisen inte kommentera.

Polisen har nu minskat avspärrningen runt fastigheten utanför Mantorp där ett äldre par hittades döda i måndags kväll.

– Bara området närmast bostadshuset är avspärrat nu. Vi har gjort en noggrann teknisk undersökning av området, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

LÄS MER: Två släppta efter förhör om dubbelmordet

Han berättar att flera fynd har gjorts, men kan inte gå in på vad dessa är.

– Den dagen vi får tag på en misstänkt måste vi kunna ställa frågor, till exempel hur det ser ut runt huset och andra detaljer. Därför kan vi inte säga så mycket om vad arbetet lett till, säger Björn Öberg.

Den tekniska undersökningen av ett större område runt fastigheten i Mantorp är klar, berättar Björn Öberg vid polisen.

Tittar på liknande brott

Just nu pågår inre spaning i utredningsarbetet, där polisen bland annat tittar på andra liknande brottsutredningar. En av dem gäller ett äldre par som rånades i hemmet utanför Växjö i tisdags.

LÄS MER: ”Inget som tyder på en brottsserie”

Enligt uppgifter till Aftonbladet är även en annan utredning intressant för polisen, där en brödratrio gripits och anhållits för förberedelse till rån. Bröderna greps av en slump i Vrigstad i Jönköpings län. I deras bil hittades bland annat rånarluvor.

– Jag vet inte om det stämmer. Om något kommer ut från polisutredningen så är det inget vi kan kommentera, säger Björn Öberg till SVT.

TV: Avspärrningarna efter dubbelmordet minskas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet
Polis med hund går i inhägnad hage,
Den tekniska undersökningen av ett större område runt fastigheten i Mantorp är klar, berättar Björn Öberg vid polisen. Foto: Jeppe Gustafsson
Den tekniska undersökningen av ett större område runt fastigheten i Mantorp är klar, berättar Björn Öberg vid polisen. Foto: Polisen / Jeppe Gustafsson