Eva Jylltorp, kommunikationschef hos Östgötatrafiken. Foto: Göran Billeson och Satu Knape/Östgötatrafiken

Banarbete – Östgötapendeln ersätts med bussar

Publicerad

Många av Östgötapendelns avgångar kommer ersättas med buss från och med torsdag 26 maj till söndag 29 maj. Orsaken är två banarbeten: Ett i Norrköping och ett mellan Mjölby och Tranås. Östgötatrafiken uppmanar kunderna att söka sin resa på sajten eller i appen för att se om det är tåg eller buss som gäller.

I ett pressmeddelande skriver företaget att information om resorna kan komma att synas först någon dag innan aktuell avgång.

– Tyvärr har Trafikverket varit jättesena med information till oss. Banarbetena är en del av de stora renoveringsarbeten de håller på med under flera år och de brukar passa på att jobba under större helger, säger Eva Jylltorp, kommunikationschef hos Östgötatrafiken, till SVT Nyheter Öst.

Norrköping

Enligt henne kommer över hälften av pendelavgångarna ersättas med buss och hon uppmanar verkligen alla kunder att kolla resan i god tid.

– Vi ber också om en stor portion förståelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet